Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Success story: Κρεμαστινός και Στουρνάρας συζητούν για το αν μπορούμε να πάρουμε κι εμείς από την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για Αιθιοπία και Κογκό

Εν μέσω success story, αναμενόμενης ανάκαμψης και πρωτογενών πλεοναστάτων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ.Κρεμαστινός προέτρεψε τον υπουργό οικονομικών Γ. Στουρνάρα να ζητήσει ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω τον κονδυλίων για την πείνα που δίδονται σε χώρες σας την... Αιθιοπία! Το ωραίο είναι οτι ο Στουρνάρας δεν απάντησε με κάτι στου στήλ “εντάξει, δεν έχουμε καταντήσει και Αιθιοπία”... αλλά θεώρησε οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι τα κονδύλια αυτά δεν προβλέπονται για χώρες της Ε.Ε. 

Την σύσταση αυτή έκανε μιλώντας στην ημερίδα «Στήριξη των οικονομικά αδυνάτων - ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», που διοργάνωσαν οι επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Κρεμαστινός εξήγησε στον υπουργό ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, είχε καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους, προκειμένου να δώσουν κατ' εξαίρεση στην Ελλάδα αυξημένο προνοιακό κονδύλι.
Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε, έκτος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, από τα προγράμματα που δίνονται για τις τρίτες χώρες, για την πείνα και τη φτώχεια, να καλύψουμε θέματα που έχουμε εμείς εδώ για τους άστεγους ή για αυτούς που έχουν προβλήματα σίτισης εκτός του ΕΣΠΑ; Θα μπορούσε να γίνει αυτό, δίνοντας και σε μας;».


Ο κ. Στουρνάρας όμως φάνηκε λιγότερο αισιόδοξος, απαντώντας: «Δεν νομίζω η Ελλάδα θα μπορεί να είναι υποψήφια γι' αυτό, διότι είμαστε χώρα - μέλος της ευρωζώνης και δεν μπορούμε να πάρουμε κονδύλια που απευθύνονται σε τρίτες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :