Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

13 + 2 στοιχειοθετημένες κακουργηματικές υποθέσεις της “εγκληματικής οργάνωσης” Νέα Δημοκρατία

Έρευνα: Γιάννης Παναγιωτακόπουλος

Τα πρωτοφανή που ζούμε το τελευταίο διάστημα, έχουν προβληματίσει σαφώς πολλούς, γύρω από τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης. Ασχέτως της δικαστικής έκβασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, το βασικό ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι το κατά πόσον η Χ.Α. είναι το μοναδικό κόμμα εντός του κοινοβουλίου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “εγκληματική οργάνωση”. Διότι η αίσθηση μίας “δικαιοσύνης” που ενεργεί επιλεκτικά, έρχεται σε αντίθεσή με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Ας δούμε λίγο ποια είναι η νομική λογική αυτού του χαρακτηρισμού, έτσι όπως την είχε εξηγήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την λογική, ένα κόμμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως “εγκληματική οργάνωση” όταν φέρει τα εξής χαρακτηριστικά:
α) Διαθέτει συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και οργάνωση.
β) Μέλη και στελέχη της προβαίνουν συστηματικά σε κακουργηματικές πράξεις, υπό την σκέπη αυτής της ιεραρχικής δομής.
Σε αυτήν ακριβώς την λογική φτιάχτηκε και ο φάκελος του κ. Δένδια για την Χ.Α., που απεστάλλει στον Άρειο Πάγο.

Επανερχόμενοι στο βασικό μας ερώτημα, βλέπουμε οτι το πρώτο στοιχείο είναι κοινό σε όλα τα κόμματα που βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όλα δηλαδή διαθέτουν συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και οργάνωση. Μένει να δούμε το δεύτερο χαρακτηριστικό. Αν δηλαδή μέλη ή στελέχη τους  προβαίνουν συστηματικά σε κακουργηματικές πράξεις, υπό την σκέπη αυτής της ιεραρχικής δομής

Παρακάτω παρουσιάζω 13 συν 2 υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας, που αποδεικνύουν ότι συστηματικά, μέλη και στελέχη της “εγκληματικής οργάνωσης” Νέα Δημοκρατία, υπό την σκέπη της δομής της οργάνωσης που τους προώθησε και τους στήριξε σε θέσεις που τους έδιναν αυτή την δυνατότητα, προέβησαν σε κακουργηματικές πράξεις.