Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Εγκλήματα και εγκλήματα


Από ότι φαίνεται τελικά, η Ελληνική Αστυνομία, λειτουργεί με βάση όχι τον νόμο, αλλά τις «προτιμήσεις» κάποιων υψηλά ιστάμενων, οι οποίοι θέλουν απελπισμένα να αποδείξουν την υποταγή τους, για να κάνουν γρήγορα καριέρα.

Γι’ αυτό συνελήφθησαν πέντε νεαροί, μέλη και φίλοι της Νεολαίας ΛΑΟΣ (ΝΕ.Ο.Σ.), από τους «Πουαρώ» της Ελληνικής Αστυνομίας τον προηγούμενο μήνα, στο Ηράκλειο. Μόνο που δεν έφεραν τα ΕΚΑΜ, για να συλλάβουν τους πέντε πιτσιρικάδες, των οποίων το έγκλημα ήταν ότι έγραψαν με σπρέι ότι «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε για την σύλληψή τους, από ότι μαθαίνουμε ήταν εντυπωσιακή. Αλλά δεν έφθανε αυτό. Στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν, τους φόρτωσαν ό,τι χειρότερο μπορούσαν από κατηγορίες. Τους οδήγησαν στον εισαγγελέα και άρχισε η διαδικασία του αυτόφωρου.

Την ίδια ακριβώς όμως μέρα, η αστυνομία, παρακολουθούσε ακίνητη και αμίλητη διάφορους τύπους, να κάνουν ανάλογες «αισθητικές παρεμβάσεις» με σπρέι. Δεν κινήθηκε εναντίον τους, δεν προσπάθησε να τους συλλάβει, δεν προσπάθησε καν να τους αποτρέψει!

Γιατί αυτή η διαφορά στις αντιδράσεις των αστυνομικών θα αναρωτηθείτε τώρα, αθώοι αναγνώστες; Μα είναι απλό: Αυτοί που δεν συνελλήφθησαν ήταν «αντιεξουσιαστές», ήταν «αντιφασίστες» και το «έργο» τους ήταν «κοινωνικό». Γιατί να συλληφθούν; Έτσι έκαναν «παρέλαση με τα σπρέι, μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, δίχως κανείς να τους ενοχλήσει! Είδατε ρε παιδιά, αν είστε προοδευτικοί, που «όλο το σύμπαν συνομωτεί για να σας βοηθήσει»!

Ενώ τους κακούς δεκαεξάχρονους «φασίστες» που έγραφαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, το ελληνικό κράτος, φρόντισε να τους συλλάβει άμεσα.

Τι να πρωτοπεί κανείς…