Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Respect! Ριζοσπάστης: Μία κομμουνιστική κριτική στο «Game of Thrones»!

Εντάξει... Είπαμε ρε παιδί μου πως πρέπει να δείξουμε μία κατανόηση στην περίπτωσή τους. Το σοκ ήταν βαθύ μετά την πτώση του “υπαρκτού σοσιαλισμού” και τα ορφανά του Μαρξ αντέδρασαν στο ψυχικό τραύμα, δημιουργώντας έναν δικό τους κόσμο, όπου τα πάντα εξηγούνται υπό τους κανόνες του “ιστορικού υλισμού”, των Μαρξιστικών κοινωνικοοικονομικών σχηματισμών και των “υλικών προϋποθέσεων της κατοχής των μέσων παραγωγής” και μπλα, μπλα, μπλά... Μέχρι εδώ ok και από μία στοιχειώδη αίσθηση ανθρωπιάς θα πρέπει να δείχνουμε αγάπη και κατανόηση στους συνανθρώπους μας που ζουν ακόμα στην εποχή της Οκτωβριανής επανάστασης. 
Όμως το οτι θα βλέπαμε και ταινιοκριτική για το «Game of Thrones», υπό το αυστηρό πρίσμα της κομμουνιστικής ορθότητας πραγματικά δεν το περίμενα.  Στον “Ριζοσπάστη” ο άπαιχτος Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, αναλύει τη συνισταμένη του «Game of Thrones», υπό το πρίσμα του ιστορικού υλισμού, των κοινωνικοοικονομικών μεταλλάξεων που οδήγησαν στον καπιταλισμό και άλλα ωραία που μας έφεραν στο μυαλό το παλιό σύνθημα της ΚΝΕ: “Όχι σε όλα τα ναρκωτικά”....

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του κ. Μηλιώνη που δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης»:

«Τηλεοπτική υπερπαραγωγή, αναμφισβήτητα συναρπαστική και ταυτόχρονα «προκλητική», καθώς πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι «ανάγκες» του θεάματος, η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones (Το Παίγνιο του Στέμματος) αποτελεί ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό «γεγονός».