Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τα μικρά Live ηρωική απώλεια στο μεγάλο όραμα της είσπραξης εσόδων απ' το ΣΔΟΕ

Η είσπραξη εσόδων για τα δημόσια ταμεία -προκειμένου να πιάσουμε τους στόχους της τρόικας- είναι το υπέρτατο όραμα του σύγχρονου ελλαδικού κράτους. Και όπως κάθε επιδίωξη ενός μεγάλου οράματος, έτσι και αυτή θα έχει κάποιες ηρωικές απώλειες. Μία τέτοια ηρωική απώλεια των ιερών εξορμήσεων του ΣΔΟΕ, είναι και τα μικρά Live σε μπαράκια και λαϊβάδικα. 

Παραθέτουμε ένα σχετικό άρθρο του Βασίλη Λαδονικόλα στο alive.gr:

  Ο Live χάρτης άλλαξε, με τις συνέπειες της κρίσης να είναι άμεσες και έμμεσες. Τις άμμεσες από την έλλειψη ρευστού και την κακή ψυχολογία, τις ξέρουμε και τις βιώνουμε όλοι. Οι έμμεσες είναι όμως αυτές που έχουν περισσότερο ενδιαφέρων εδώ και σ’ αυτές θα σταθούμε. Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν, αν δεν το ξέρετε, ουσιαστικά ‘επαν-ενεργοποιήθηκε’ ένας υπάρχων και ισχύον νόμος που αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις που δεν κολλάνε ένσημα στους εργαζόμενους. Και αναφέρω ότι ενεργοποιήθηκε εκ νέου, καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι κυρώσεις και τα πρόστιμα προς τους παραβάτες, που πλέον με το καλημέρα φτάνουν τα 10.500 ευρώ. Ας δούμε πρακτικά τώρα τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια για μια Live σκηνή: για τις μεγάλες Live σκηνές και τις ‘μπουζουκερί’ πρακτικά δε σημαίνει και πολλά, αφού οι περισσότεροι 'κόλλαγαν' ένσημα ώστε να είναι εντάξει με το ΙΚΑ και να μπορούν να ασχολούνται απρόσκοπτα με πιο κερδοφόρες παρατυπίες, όπως τη μη έκδοση αποδείξεων και τα λοιπά κατάμαυρα έσοδα (βλέπε γκαρνταρόμπα κλπ).

Ένα σύνθημα στη Μarfin: Αν δεν ήταν χυδαίο, θα ήταν μαύρο χιούμορ

Οι προσπάθειες “διανοουμένων” και πολιτικάντηδων της Αριστεράς, να πείσουν τα ακροαριστερά τάγματα εφόδου να μην αισθανονται τύψεις, διότι η δική τους βία έχει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, απ' ότι φαίνεται πιάνει τόπο...
Η Αθήνα δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει αυτό που συνέβη τον Μάιο του 2010 στο κτίριο της Μarfin στην Φιλελλήνων, όπου κάηκαν 3 άνθρωποι εκ των οποίων μια γυναίκα έγκυος μετά από επίθεση με βόμβες μολότοφ. Ενα σύνθημα που γράφτηκε αυτές τις μέρες έξω από το κτίριο προκαλεί ανατριχίλα.
Κάποιοι έγραψαν πάνω στην προστατευτική λαμαρίνα έξω από το κτίριο της Μarfin το σύνθημα «Ο σεβασμός κερδίζεται με όπλα». Προκαλεί έντονες αντιδράσεις ενώ ο Πάσχος Μανδραβέλης που το ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα social media σχολίασε ότι «αν δεν ήταν χυδαίο, θα ήταν μαύρο χιούμορ».



Τα μνημόνια είναι περιττά... Υπέγραψαν την ενισχυμένη επιτήρηση της Ελλάδος έως το 2040

Αυτά είναι!!! Όσο εμείς ασχολούμασταν με το αν ο Πάλλης έχει στην συλλογή του αυθεντικές σημαίες των SA ή ιδιόγραφη αφιέρωση του Χίμλερ, οι εθνοπατέρες μας υπέγραφαν την ενισχυμένη επιτήρηση της Ε.Ε. Επί της ελληνικής οικονομίας, πέραν του ορίου των μνημονίων, τουλάχιστον έως την δεκαετία του 2040...

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης από την Ε.Ε. και θα παραμείνει έως το 2040, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τη δημοσιονομική εποπτεία των κρατών – μελών που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα! Ειδικά για τα κράτη – μέλη που έχουν πάρει χρηματοδοτική βοήθεια προβλέπεται ότι θα παραμείνουν σε επιτήρηση έως ότου αποπληρώσουν το 75% των δανείων! Στην περίπτωση της Ελλάδας το διάστημα των 27 ετών που μεσολαβεί φαντάζει απίστευτα λίγο.

Όπως αναφέρει σημερινό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή, μέχρι το 2040 περίπου θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τη “δίπτυχη δέσμη μέτρων” (two – pack) για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, που άρχισε να εφαρμόζεται και επισήμως από αυτήν την εβδομάδα.

Άλλη μία επιτυχία της πολυπολιτισμικής κοινωνίας: Σομαλικής καταγωγής Νορβηγός στους Ισλαμιστές τρομοκράτες του Ναϊρόμπι

Άλλη μία επιτυχία της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, που “αφομοιώνει τους μετανάστες και τους μαθαίνει να ζούν ειρηνικά μέσα στα πλαίσια των Δυτικών κοινωνιών”. Ένας από τους 4 Ισλαμιστές τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, ήταν Σομαλός μετανάστης που μεγάλωσε από 9 χρονών στη Νορβηγία παίρνοντας τη Νορβηγική υπηκοότητα. 

Ο 23χρονος σομαλικής καταγωγής Νορβηγός Χασάν Αμπντι Ντουχουλόου θεωρείται ύποπτος από τη νορβηγική αστυνομία ότι συμμετείχε στην ομάδα των ισλαμιστών που πραγματοποίησε την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού δικτύου BBC.

Ο νεαρός άνδρας γεννήθηκε στη Σομαλία και έφθασε το 1999 στη Νορβηγία όπου η οικογένειά του είχε καταφύγει, σύμφωνα με οικείους της οικογένειας που ρωτήθηκαν από το BBC στο Λάρβικ, μια πόλη που βρίσκεται 120 χλμ. νότια του ‘Οσλο, στην έρευνα αυτή που μεταδόθηκε χθες βράδυ.

O Varg Vikernes των Burzum σε δίκη για σχόλια στο διαδίκτυο

Πλέον οι μπάτσοι δεν σε συλλαμβάνουν για πράξεις που κάνεις, αλλά για πράξεις που σε ψυχολογούν ότι σκέφτεσαι να κάνεις. Στην μεσαιωνική καθολική λογική οτι αμαρτία είναι και η σκέψη... 
Σύμφωνα με το International Business Times, ο ιθύνων νους των Burzum, Varg Vikernes, θα πάει σε δίκη στην Γαλλία πάνω σε κατηγορίες για υποκίνηση φυλετικού μίσους και εκθειασμό εγκλημάτων πολέμου στο διαδίκτυο.
Ο VIkernes, 40 ετών, που ζει στην Γαλλία τα τελευταία 3 χρόνια και η γυναίκα του συνελήφθηκαν τον Ιούλη, σαν προληπτικό μέτρο μετά από ανάρτηση του Vikernes που αφορούσε επιθετικό ρατσισμό, ξενοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια σε forums στο διαδίκτυο. To σπίτι του ζευγαριού ψάχτηκε και 5 όπλα βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένου 4 καραμπίνες, νόμιμα αγορασμένες από την γυναίκα του Varg, σαν μέλος ενός club με όπλα.
“Αυτή ήταν η προέλευση της έρευνας. Υπήρχαν πολλές υποψίες που έκαναν τις αρχές να φοβούνται ότι θα μπορούσε να προβεί σε κάποια βίαια πράξη,” είπε ο εισαγγελέας του Παρισιού.

"Μην μου πάρεις από το στόμα αυτού του ρόλου τη λέξη ελληνικός"

Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σωτήρη Μουστάκα που εκτός από συνεργάτες ήταν και φίλοι. «Όταν πρότεινα στον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει στο El Greco, το αποδέχτηκε με έναν όρο: να μην πληρωθεί. Ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε: ‘’θα παίξω αυτό το ρόλο αλλά δεν θέλω να πληρωθώ ‘’. Του έδωσα το σενάριο και τις σκηνές που ήταν να παίξει», δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής και συνέχισε: « Όταν χρειάστηκε να μικρύνουν οι σκηνές αυτές, και τον ενημέρωσα, μου είπε ότι: ‘’δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και του έκοψα αυτό που έλεγε ο Τισιάνο ότι: ‘’ αυτός ο πίνακας είναι ελληνικός. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘’ ό, τι άλλο θέλεις να κόψω αλλά μην μου πάρεις από το στόμα αυτού του ρόλου τη λέξη ελληνικός. Θέλω να την πω για πολλούς λόγους αυτή τη λέξη. Αργότερα έμαθα ότι είχε πει ‘’πάνω από τον τάφο μου θέλω την ελληνική σημαία. Ήταν μεγάλος πατριώτης, μεγάλος καλλιτέχνης και πολύ σπουδαίος άνθρωπος»


Η συνέντευξη δόθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου.

Πηγή: athensbars