Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Βιάστηκαν να καταδικάσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ


"Tην «λύπη» της εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για τις για τις εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου, με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας (βλ. Μόσχα: δεν φοβόμαστε τίποτα). Δηλώσεις όμως έκαναν και το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «όπως το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και καταδικάζει την αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσόβου, έτσι καταδικάζει και την απόφαση περί αναγνώρισης της ανεξαρτησίας Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας, επειδή ακριβώς συνιστά μονομερή ενέργεια αναγνώρισης τετελεσμένων που προέκυψαν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου».

Ο ΣΥΝ, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι τον βρίσκει κι αυτόν κατηγορηματικά αντίθετο η αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης της Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας από τη ρωσική κυβέρνηση και υπενθυμίζει ότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει, ότι η αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου θα συνιστούσε ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο και για άλλα παρόμοια διεθνή προβλήματα.

Factorx. Δεν θα υπεισέλθω προς το παρόν στο περιεχόμενο των δηλώσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Διερωτώμαι μόνο για ποιο λόγο έπρεπε να βιαστούν τόσο πολύ για να καταδικάσουν την ενέργεια των Ρώσων. Και αύριο μέρα δεν είναι;"

Από: www.antinews.gr

…Και σήμερα λοιπόν, που είναι μέρα, μία από τα ίδια θα έλεγαν. Φαίνεται όμως πως τα γραφεία τύπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, συναγωνίζονται στο ποιος θα αναπαράγει πρώτος την θέση του State department, στο ζήτημα του νέου ψυχρού πολέμου Ρωσίας – ΗΠΑ.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ φαινεται να κάνει πάντοτε ένα βήμα παραπάνω, μην ανησυχώντας με τις μονομερείς αναγνωρίσεις των διαφόρων «συνιστώσων» του, απέναντι στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού μας κρατιδίου.


Αρκεί οι αναγνωρίσεις αυτές να εναρμονίζονται με την Αμερικανική θέση στο ζήτημα…

Εύγε παιδιά… το ξέρετε πια καλά πως η διεθνής νομιμοφροσύνη είναι η καλύτερη οδός για διάφορες πορτοκαλί, βιολετί και λοιπές χαριτωμένες «επαναστάσεις»…