Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Βίντεο: Ακούστε την νέα διασκευή Πορτοκάλογλου - Βασιλικός θα γίνω / Το φεγγάρι κάνει κύκλο


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου από παλιά μας είχε συνηθίσει σε προσπάθειες συνένωσης της μουσικής μας παράδοσης με την Ρόκ. Τώρα πλέον έχει έτοιμο έναν ολόκληρο δίσκο με αυτό το κόνσεπτ.
 Ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και των δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα. Εδώ και κάποιους μήνες είχε κλειστεί στο στούντιο του και ηχογράφησε μόνος του παλεύοντας να μεταγράψει σε ένα δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει. Είναι ένας φόρος τιμής σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους ιδιοφυείς δημιουργούς στους οποίους χρωστάμε το ότι έχουμε ακόμη δική μας ταυτότητα και γλώσσα. Μια προσπάθεια να μην εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας στο ράφι ενός μουσείου αλλά να κρατήσουμε τη σχέση μας μαζί της ζωντανή.
Τέλος, σε αυτή την εποχή της δοκιμασίας που περνάμε, είναι μια ματιά στο παρελθόν μας, όχι για να νοσταλγήσουμε και να μεμψιμοιρήσουμε αλλά για να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον. Μια ματιά στο γενεαλογικό μας δέντρο…
 Δείτε τον να ερμηνεύει την διασκευή των Βασιλικός θα γίνω / Το φεγγάρι κάνει κύκλο
          

Νέο trailer των NIGHTWISH για το live ντοκιμαντέρ «Showtime, Storytime»

Tο live ντοκιμαντέρ των Nightwish «Showtime, Storytime» κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, στις 29 Νοεμβρίου.

Ο παραγωγός του dvd Ville Lipiäinen δημοσίευσε άλλο ένα trailer, το οποίο αφορά  το 2ωρο κομμάτι του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Please learn the setlist in 48 hours».
          

Άδεια στον ΓΑΠ για άλλες 5 διαλέξεις - Τώρα θα τον θαυμάσει το Παρίσι

Ενδιαφέροντα τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με την τρόικα να ζητάει 2 δις επιπλέον μέτρα, την πολιτική βία να ξεσαλώνει και τις πολιτικές εξελίξεις στην κόψη του ξυραφιού, αλλά εκ των πραγμάτων ο πρώην πρωθυπουργός μας θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην νέα του καριέρα ως ομιλητής διαλέξεων. Έτσι θα ζητήσει και πάλι άδεια απο την Ελληνική βουλή, προκειμένου να πάει στο Παρίσι όπου έχει να κάνει 5 διαλέξεις... 

Σειρά πέντε διαλέξεων στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών, στο Παρίσι θα πραγματοποιήσει στο διάστημα στις 7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την ευκαιρία και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Η Σχολή Πολιτικών Επιστημών είναι μία από τις σημαντικότερες σχολές πολιτικής επιστήμης στην Ευρώπη, με διεθνές κύρος και ανοιχτούς ορίζοντες στην αναζήτηση νέων ιδεών κι αυτό, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την συνεργασία της με τον πρώην πρωθυπουργό.

O Νίμιτς ενημέρωσε την κηδεμόνα μας Μέρκελ για το... όνομα των Σκοπίων

Συνήθως οι καθηγητές όταν είναι να μιλήσουν για κάποιο σοβαρό θέμα σχετικό με την πορεία των παιδιών, αναζητούν τους κηδεμόνες. Έτσι και ο Νίμιτς, αφού γνωρίζει οτι οι αποφάσεις δεν παίρνονται στην Ελλάδα, αναζήτησε την κηδεμόνα μας προκειμένου να την ενημερώσει για την διαπραγμάτευση Ελλάδος – Σκοπίων σχετικά με το όνομα. Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ: 

Συυνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, είχε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η κ. Μέρκελ «ευχαρίστησε τον κ. Νίμιτς για την πολυετή διαμεσολαβητική δράση του και συζήτησε μαζί του την παρούσα κατάσταση των προσπαθειών του». Οι δύο αξιωματούχοι «συμφώνησαν ότι τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν με την ανάλογη πολιτική βούληση στις πρωτεύουσες Αθήνα και Σκόπια». Η καγκελάριος, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «διαβεβαίωσε τον κ. Νίμιτς για τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στις περαιτέρω εργασίες του».

Πατέρας Φουντούλη: Είδα πως έβαλε τα στήθια του μπροστά για να προστατεύσει τα αδέρφια του

Επιστολή προς τους συναγωνιστές του στο κόμμα του  αδικοχαμένου γιού του, Γιώργου, έστειλε ο τραγικός πατέρας Λάμπρος Φουντούλης:

Αδέλφια του Γιώργου Φουντούλη.

Σαν πατέρας του Γιώργου θέλω να σας; Ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της ραγισμένης αλλά περήφανης καρδιάς μου για την συμπαράσταση και την στάση σας μετά την άνανδρη δολοφονία του Γιώργου του Μάνου και τον βαρύτατο τραυματισμό του Αλέξανδρου .

Θέλω να μιλήσω σαν πατέρας για το παιδί του. Τον συνοδεύσατε με τις τιμές που του άξιζαν στον δρόμο για την αθανασία. Δεν δώσατε το δικαίωμα σε κανένα να καπηλευτεί την θυσία του. Είμαι περήφανος για τις ιδέες του και τον Πατριωτισμό του.

Είδα πως έβαλε τα στήθια του μπροστά ανοίγοντας τα χέρια για να προστατεύσει τα αδέρφια του. Δεν είμαι εγώ που θα ακυρώσω τις ιδέες και τα πιστεύω του Γιώργου.

Ξέρω πως έχει ξεκινήσει απο αυτούς που χειρίζονται και τους χειρίζεται η εξουσία προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του.