Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η δύναμη των κομμάτων σε πραγματικούς αριθμούς

Συμπληρώνουμε σχεδόν 24 ώρες, που δεκάδες “αντικειμενικοί” δημοσιογράφοι και εκατοντάδες πολιτικά – κομματικά στελέχη μας αναλύουν το πολιτικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών από κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Οι Αφοί Λούμπεν, στην πρωινή εκπομπή της Δευτέρας, χωρίς να αισθάνονται οτι ανακαλύπτουν τον τροχό, έκαναν απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς επιπέδου Γυμνασίου (μέθοδος των τριών), για να καταγράψουν αυτό που μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε από πουθενά και αποτελεί απλά την πραγματικότητα των χθεσινών εκλογών.

Αφήνοντας πίσω τα παπατζηλίκια των ποσοστών, που επηρεάζονται από την αποχή, τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και τα άκυρα – λευκά, πάμε στους πραγματικούς αριθμούς των ψήφων που έλαβαν εχθές τα κόμματα. Πρόκειται για την πραγματική ανάλυση των αποτελεσμάτων, που κάνουν όλα τα κομματικά επιτελεία στις κλειστές συσκέψεις τους, προκειμένου να γνωρίζουν την ρεαλιστική πολιτική τους κατάσταση. 

Με καταμετρημένο λοιπόν το 99,89% των εκλογικών τμημάτων έχουμε τα εξής:

1)Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.514.685 ψήφους, έναντι 1.655.022 ψήφων που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2012. Παρ' ότι βγήκε πρώτο κόμμα, έχει χάσει περίπου 140.000 ψήφους. Σε μία περίοδο δηλαδή, που η πολιτική της κυβέρνησης έχει γιγαντώσει την ανεργία, έχει κορυφώσει την φοροεπιδρομή και έχει βυθίσει τον λαό στην ανέχεια, η αξιωματική αντιπολίτευση κατάφερε να... χάσει σχεδόν το 10% της δύναμής της!

2)Η ΝΔ έλαβε 1.294.520 ψήφους, έναντι 1.825.497 ψήφων που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2012. Έχασε δηλαδή περίπου 530.000 ψηφοφόρους. Σε πραγματικούς αριθμούς  ο πρωθυπουργός της χώρας, έχει χάσει το 30% της εκλογικής του δύναμής. Παρ' όλα αυτά καταχειροκροτήθηκε για την... επιτυχία του, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματός του.