Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ


Live αποκάλυψη στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν»

Σήμερα στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν» στο Ράδιο Άστυ 90,6 ακούσαμε το ανήκουστο σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου και της Αλίκης Γρηγοριάδου με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ… ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ»!!!!!!

Αυτό απάντησαν live στους παραγωγούς της εκπομπής, από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όταν οι πρώτοι επικοινώνησαν με τα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν καταγγελίες φιλάθλων του ΑΡΗ. Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ, φίλαθλοι του ΑΡΗ ύψωσαν στην θύρα 1 δύο Ελληνικές σημαίες και μία Κυπριακή. Την ίδια στιγμή σε άλλα σημεία του γηπέδου υπήρχαν ανηρτημένες σημαίες της Σενεγάλης, της Αργεντινής κ.α. Μετά από λίγα λεπτά, στελέχη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μαζί με μπράβους, κατέβασαν τις δύο Ελληνικές σημαίες, απαντώντας στις απορίες των φιλάθλων, πως «από τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ απαγορεύεται η ανάρτηση εθνικιστικών συμβόλων στο γήπεδο».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που βγήκε ζωντανά στον αέρα του Ράδιο Άστυ, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ επιβεβαίωσαν το γεγονός, επιμένοντας στην άποψη πως… η Ελληνική σημαία αποτελεί εθνικιστικό σύμβολο απαγορευμένο από την ΟΥΕΦΑ.

Καλή αρχή!!! Μετά την προσπάθεια αποκαθήλωσης της Ελληνικής σημαίας από τις στολές των αστυνομικών, τώρα έχουμε απαγόρευσή της στο γήπεδο του ΆΡΗ.

Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την συγκεκριμένη ΠΑΕ ή αν πράγματι ισχύει ο κανονισμός που με ιδιαίτερο ζήλο οι παράγοντες του ΑΡΗ προσπάθησαν να εφαρμόσουν. Από την ΕΠΟ δεν έχουμε ακόμα κάποια τέτοια επιβεβαίωση. Παράλληλα όμως προκαλεί ερωτηματικά η εδώ και ένα χρόνο αποκαθήλωση των θυρεών με τον Μέγα Αλέξανδρο και το Αστέρι της Βεργίνας, από το Αλεξάνδρειο κλειστό γυμναστήριο, που αποτελεί έδρα της ομάδος μπάσκετ του ΑΡΗ. Τι είδους ακριβώς εθνοφοβικά σύνδρομα ακραίας μορφής, έχουν καταλάβει τους παράγοντες μίας ομάδος, που κάποτε χαιρόμασταν να βλέπουμε το γήπεδό της γεμάτο Ελληνικές σημαίες; Το θέμα –εννοείται- δεν θα το αφήσουμε εδώ…

21 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

http://www.uefa.com/newsfiles/459063.pdf

σελίδα 13

http://www.uefa.com/newsfiles/57372.pdf

σελίδα 4

Γράφει καθαρά οτι μόνο η ελληνική σημαία και η σβάστικα είναι ρατσιστικά σύμβολά όλες οι άλλες μπορούν να υψώνονται ελεύθερα σε όλα τα σημεία του γηπέδου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μπορώ να βρω αυτή την απαγόρευση που γράφετε; Διάβασα προσεχτικά το κείμενο, είναι όλη η "πολιτικώς ορθή" φιλολογία μαζεμένη εκεί μέσα, σύμφωνοι, αλλά πουθενά δεν είδα απαγόρευση εθνικών συμβόλων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σχέση η ΟΥΦΑ. Απλώς είναι η άποψη που περνάνε κάποιοι, στην μερίδα των οργανομένων οπαδών που πάνω τους "ακουμπά" η διοίκηση της ΠΑΕ. Η τώρα, και η πρώην. Δυστυχώς είναι αλήθεια!!!

libe είπε...

συγνώμη ρε παιδιά . Δηλαδή όταν θα παίζει η εθνική μας θα μας απαγορεψουν να σηκώσουμε την σημαία της πατρίδας μας ? είμαστε σοβαροί?

Dimitris D είπε...

Ακριβώς - οι οδηγίες της UEFA είναι γενικές, τώρα τι όφελος έχει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ να ερμηνεύει έτσι τον κανονισμό... δεν ξέρω
οι άλλες σημαίες αφαιρέθηκαν από το γήπεδο? αν ήμουν φίλαθλος του ΑΡΗ θα ντρεπόμουν, και οφείλουμε όλοι οι φίλαθλοι (ανεξαρτήτου ομάδας) να διαμαρτυρηθούμε

Ανώνυμος είπε...

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!http://redskywarning.blogspot.com/2009/10/st-george-flag.html
"Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ"

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ΜΗΝ τρελαθούμε τελείως

Διάβασα κ τα 2 φυλλάδια της ΟΥΕΦΑ.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ότι η ελληνική σημαία ή ότι γενικά η σημαία ενός κράτους είναι "εθνικιστικό" σύμβολο, πόσο μάλλον ότι απαγορεύεται στα γήπεδα!

(Εξάλλου το φυλλάδιο είναι τυπωμένο στα αγγλικά κ απευθύνεται σε όλες τις χώρες- πως είναι δυνατόν να έγραφε μέσα ότι η Ελληνική σημαία είναι "εθνικιστικό" σύμβολο.
ΠΟΥΘΕΝΑ.

Άρα οι δικαιολογίες τις ΠΑΕ ΑΡΗΣ (αν υφίστανται)είναι πλήρως ανυπόστατες.

Τέλος,
για την Ελληνική σημαία πολέμησαν κ θυσιάστηκαν οι παππούδες μας.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν φλούφλη να μου λέει ότι η Ελληνική σημαία είναι "εθνικιστικό" σύμβολο.

Κωνσταντίνος Α. είπε...

Τι ήθελες να κάνουν και οι σεκιουριτάδες του Άρη?
Οι εντολές από την διοίκηση είναι να αφήνουν μόνο σημαίες από τις χώρες των παικτών της ομάδας.
Αυτό ήταν αστείο...
1 Έλληνας (Σηφάκης)και 10 ξένοι..αυτός είναι ο Άρης.
Που σαν ομάδα μου είναισυμπαθής,αλλά δεν μ' αρέσει που προτιμά μόνο ξένους παίκτες.Οι ίδιοι οι οπαδοί του Άρη πρέπει να ζητάνε από την διοίκηση να φέρει και Έλληνες παίκτες.Να είναι μισοί μισοί τουλάχιστον

Ανώνυμος είπε...

To πρώτο σχόλιο είναι δικό μου και είναι σαφώς ειρωνικό σιγά μην ασχολείται η UEFA με την ελληνική σημαία, τα φυλλάδια ειναι γενικόλογα και πολιτικά ορθές μπούρδες απλώς η διοίκηση του Άρη προτιμά σημαίες με τον πουΤσέ και την Αργεντινή παρά τις ελληνικές

Unknown είπε...

Πριν προχωρήσετε με εμπάθεια σε ανοπητο σχολιασμό καλό θα ήταν να εμποτίζατε με Λογο τον λόγο σας. Και για όσους απλά βιαστήκατε να καταλήξετε σε αφελή συμπεράσματα η 1 ελληνική σημαία «μαζεύτηκε» για να μην θεωρηθεί πρόκληση στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας που - μέρος των οπαδών άλλων ομάδων - αποκαλεί και «τούρκους». Για οσους καταλαβαίνουν από την σημειολογία των γηπέδων...

dix είπε...

Στο φιλικό με το Αποέλ γιατί πήραν τις Ελληνικές σημαίες στη Θήρα 2 ???
Είναι απλά μια γραμμή που έχει δώσει στη διοίκηση ο σούπερ3 ή καλύτερα μια ομάδα μέσα στο σούπερ 3 που νομίζουν ότι είναι αργεντίνοι.

yannidakis είπε...

φυσικα και θα πρεπει να το ψαξουμε περισσοτερο. ειναι πολυ προκλητικο το τι συνεβη.
δε θα ηθελα να σχολιασω περαιτερω βγαζοντας γρηγορα συμπερασματα :[

Ανώνυμος είπε...

Oι αρειανοι λενε οτι δε εγινε κατι τετοιο
μπορειτε να ανεβασετε την συνεντευξη?

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ , ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΘΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

dix είπε...

Εσύ που μας λες ότι έχουμε μεσάνυχτα από οπαδικά, θα έπρεπε να ξέρεις ότι αυτές οι σημαίες υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα.
Τώρα αν θες πάρε μια Ελληνική σημαία και ανάρτησε τη στη Θ3, θα γίνει διαγωνισμός ποιος θα στην πάρει πρώτος οι σεκιούριτι ή οι σουπεράδες..

Το θέμα είναι υπαρκτό.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι όσοι ακούμε την εκπομπή ακούσαμε την συνομιλία όπου ξεκάθαρα η κοπέλα απο την ΠΑΕ είπε: "Ναι, επιβεβαιώνουμε το γεγονός, απαγορεύονται αυτές οι σημαίες απο τον κανονισμό της ουέφα"

Αν ήταν ανύπαρκτο το γεγονός γιατί το επιβεβαιώσαν απο την ΠΑΕ;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ρε Παιδιά (Αφοι Λούμπεν)

Αφού εσείς πρώτοι ξεκινήσατε το θέμα, και μπράβο σας,

πάρτε ξανά ένα τηλ στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ζητήστε τους την προφορική απάντηση γραπτά (ότι ταχα απαγορεύεται η Ελληική σημαία από την ΟΥΕΦΑ) και ζητήστε να σας στείλουν και σχετικό κείμενο της ΟΥΕΦΑ (που φυσικά δεν υπάρχει).

Οπότε με λίγη πίεση αναγκάστε τους να υποχωρήσουν (και να μην επικαλούνται μπούρδες και φυσικά να ζητήσουν συγνώμη).

Κώστας είπε...

Όταν η ιστορία έχει γράψει αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=aAYoZVod-aQ

και αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=yRSpvdmSb4k

θα πρέπει να είσαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί με τις αοριστολογίες και εικασίες που κάνετε για τον κόσμο μιας ομάδας που την περηφάνεια της πολλοί ζηλεύουν.

Ανώνυμος είπε...

O ARIS EINAI IDEA... G@$W KATHE SIMAIA

Ανώνυμος είπε...

zoa diavasteo edo
http://www.arisfc.gr/index.cfm?pid=2&view=detail&id=1493
moko tora...
apo to pouthena thema kanate me ton nou sas

Ανώνυμος είπε...

@ eglimatikotita.blogspot.com

Εσύ που θες Έλληνες παίχτες στον ΑΡΗ που ήσουν όταν ο γαύρος έβαλε εισαγγελέα (πρώτη φορά στα χρονικά) για να πέρει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, με την πρόφαση ότι του ασκούσαν οι οπαδοί ψυχολογική πίεση ενώ κάτω με την πρώτη στραβή κυνηγάνε να λιντσάρουν τους παίχτες στου Ρέντη. Καλή σου νύχτα...