Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

SIEMENS HELLAS – ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (;;;)

Πολύ συζήτηση έγινε τις τελευταίες ημέρες για την μαρτηρία του διαχειρηστή των μαύρων ταμίων της Siemens, σύμφωνα με τον οποίο την περίοδο 1999 – 2000, δόθηκε μίζα 870.000 Μάρκων σε ένα «μικρό κεντροδεξιό κόμμα» το οποίο δεν μπήκε στην βουλή και δεν υπάρχει σήμερα.

Χωρίς να θέλουμε να υποβιβάσουμε την μαρτυρία του ίδιου πως «Στις αρχές του 2000 δώσαμε 4 εκατομμύρια μάρκα (σ.σ. 2 εκατομμύρια ευρώ) για τα δύο μεγάλα κόμματα καθώς είχαν εκλογές σε λίγους μήνες στην Ελλάδα...» (όλοι πια το θεωρούν δεδομένο πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχουν τσιμπήσει), δεν μπορεί παρά να μας οξύνει την περιέργια αν το κόμμα που πήρε τα 870.000 Μάρκα ήταν η «Πολιτική Ανοιξη» του Αντώνη Σαμαρά ή οι «Φιλελεύθεροι» του Στέφανου Μάνου.

Αύριο στην εφημερίδα Α1 δημοσιεύεται μία σελίδα από το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου στην οποία μαζι με τα στοιχεία κάποιων εταιριών που συνεργαζόταν η SIEMENS HELLAS και στις οποίες έστελνε δώρα, υπάρχουν και τα στοιχεία της «Πολιτικής Ανοιξης» του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν ξέρουμε αν η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» που αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου είναι κάποια εταιρία, ούτε αν ο Αντώνης Σαμαράς που αναφαίρεται από κάτω είναι κάποιος συνώνυμος του νυν προέδρου της ΝΔ.

Χωρίς να γνωρίζουμε ή να μπορούμε να αποδείξουμε κάτι περαιτέρω προς το παρόν, πιστεύουμε πως… σίγουρα θα υπάρχει κάποια εξήγηση…