Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Θα ήθελα πολύ να είμαι φασίστας...

Την Δευτέρα που μας πέρασε κάναμε με τον φίλο και συμπαραγωγό Διονύση Κωτσάκη, μια εκπομπή στον Atlantis 105.2 fm, όπου νομίζω οτι δημιουργήσαμε μια από τις ελάχιστες στιγμές στα ελλαδικά ΜΜ “Ε”, στην οποία υπήρξε ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων, με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Εκεί σε κάποια φάση, ο Διονύσης μου περιέγραψε οτι μιλώντας με κάποιους φοιτητές στο πανεπιστήμιο που διδάσκει, του εξέφραζαν τις ενστάσεις τους για το γεγονός οτι κάνει εκπομπές στον Atlantis, ο οποίος είναι ένας σταθμός “φασιστικός” που “κάνει εκπομπές και ο φασίστας Γιάννης ο Λούμπεν”, εννοώντας εμένα και την εκπομπή “Αδελφοί Λούμπεν”.

Τότε ένοιωσα μια επιθυμία -που την εξέφρασα και στον αέρα- οτι πραγματικά θα ήθελα πολύ να είμαι φασίστας, αν δεν είχα μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με την θεωρία και την πράξη της φασιστικής ιδέας. Όπως φαντάζομαι οτι θα ήθελα πολύ να είμαι κομμουνιστής, τις δεκαετίες του '50 ή του '60, όταν ο αντικομμουνισμός αποτελούσε την “πολιτική ορθότητα” της εποχής, αν δεν με χώριζαν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με την θεωρία και την πράξη του Κομμουνισμού. Κι αυτό γιατί μου αρέσει να υποσκάπτω συνεχώς τα μπετοναρισμένα κουτάκια, στα μυαλά εκείνα που παίρνουν στροφές με “πολιτική ορθότητα”.