Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: Λευτεριά στον Δ. Παπαγεωργίου - Οι Έλληνες δεν παραδίδονται!

Οι Μητροπολίτες Κονίτσης και Καλαβρύτων ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του Παπαγεωργίου


Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας:
Γνωρίζουν πολλούς νέους ανθρώπους με πάθος για την Ελλάδα;

Κύριε Διευθυντά,
Εις το φ. της 28.1.2010 της εγκρίτου εφημερίδος σας είδα με λύπην πολλήν, αλλά και με αγανάκτησιν, ότι ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου «προφυλακίστηκε πιθανόν για να μη διαπράξει νέα εγκλήματα». Και ότι το «έγκλημά» του ήταν ότι έκανε ρεπορτάζ για την «Ελεύθερη Ωρα» και όχι για την «Αυγή».
Δεν γνωρίζω προσωπικώς τον διωκόμενον δημοσιογράφον. Ερωτώ, όμως, τους διώκτας του: Γνωρίζουν πολλούς νέους ανθρώπους εις τας τάξεις του δημοσιογραφικού κόσμου, οι οποίοι γράφουν με πάθος δια την Ελλάδα; Εις καιρούς, ως οι σημερινοί, κατά τους οποίους, μέσα από μερίδα του Τύπου και των ΜΜΕ λοιδορείται η πίστις προς τον Χριστόν ή η φιλοπατρία, δεν είναι αξιοζήλευτον, αλλά και αξιομίμητον το παράδειγμα του κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, που εις πείσμα εκείνων, οι οποίοι απαξιώνουν τα ιδανικά του Εθνους ορθοτομεί τον λόγον της εθνικής αληθείας; Και όταν τόσοι κακοποιοί και εγκληματίες και έμποροι ναρκωτικών ή λευκής σαρκός, όχι μόνον παραμένουν ελεύθεροι, αλλά και πλουτίζουν αδιάντροπα και προκλητικά με τας παρανόμους δραστηριότητάς των, είναι, φρονώ, απαράδεκτος και εξωφρενική η δίωξις του κ. Παπαγεωργίου δια κάτι που έγινε προ… δεκαετίας!

Επί τέλους, δεν επετέθη εναντίον αστυνομικών περιπόλων, δεν ελήστευσε καταστήματα τραπεζών, δεν ασέβησεν εις το μνημείον του Αγνώστου Στρατιώτου και του Κοινοβουλίου πυροδοτών εκρηκτικούς μηχανισμούς… Πάντως, αν με την εν λόγω δίωξιν νομίζουν κάποιοι ότι θα τρομοκρατήσουν όσους ομιλούν και γράφουν δια το μεγαλείον της Ελληνικής μας Πατρίδος, ας γνωρίζουν ότι είναι «μακριά νυχτωμένοι». Η αλήθεια δεν φιμώνεται. Ο δε κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου ας μη λυπήται. Αντιθέτως, ας χαίρη, διότι αξιώνεται να πάθη κάτι και αυτός δια την Φιλτάτην Ελληνικήν μας Πατρίδα. Προσωπικώς, τον συγχαίρω και τον ευλογώ.
Μετά πολλής εν Χριστώ αγάπης
+Ο Μητροπολίτης
Κονίτσης Ανδρέας

Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος:
Οι Δεξιοί προφυλακίζονται, οι αριστεροί συλλαμβάνονται και… απολύονται!

Η περίπτωση του δημοσιογράφου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου είναι πολύ περίεργη. Συνελήφθη μέ τα γεγονότα διαμαρτυρίας στο σταθμό του Μετρό και προφυλακίσθηκε ως ταραχοποιός! Και αν ακόμη ήταν ταραχοποιός έπρεπε να ακολουθήσει την τύχη όλων των άλλων "κουκουλοφόρων", οι οποίοι ως συνήθως συλλαμβάνονται, προσάγονται στην Εισαγγελική Αρχή και... απολύονται! Έτσι και η Αστυνομία είναι "εν τάξει" καί οι κουκουλοφόροι επίσης! Καί "η πίττα ακέραιη καί ο σκύλος χορτάτος!"

Στην περίπτωση όμως του κ. Παπαγεωργίου τα πράγματα δέν έγιναν έτσι. Ο συλληφθείς ανήκει στη δεξιά παράταξη. Μια παράταξη, η οποία πρέπει να εξαφανισθή και γι αυτό πρέπει πρώτα από όλα να συντριβή καί να καταπτοηθή! Έτσι στόν κ. Παπαγεωργίου η Εισαγγελική Αρχή εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα! Και βεβαίως στίς περιπτώσεις αυτές η Εισαγγελική Αρχή εφαρμόζει τις επιταγές της εκάστοτε Κυβερνήσεως. Δεν είναι δά καί τόσο τυφλή, όσο νομίζουμε. Το διαπιστώσαμε τόσες και τόσες φορές, οσάκις δηλ. ενέχονται πολιτικά πρόσωπα, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί κλπ.
Το σημείωμα αυτό παίρνει την μορφή μιάς αιτήσεως. Παρακαλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να αποφυλακίσουν αμέσως τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ και να τον παραπέμψουν στην τακτική Δικαιοσύνη για τα παραπέρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δα και τόσο επικίνδυνος για την διατήρηση της δημόσιας τάξης! Δεν είναι ταραχοποιός! Δέν είναι κουκουλοφόρος! Δημοσιογράφος είναι! Τίποτε περισσότερο. Πρέπει λοιπόν "εδώ και τώρα" να αποφυλακισθή.
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣΣάββατον, 30 Ιανουαρίου 2010