Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ;


Λόγο αυτού του διαλόγου:

ΣΑΜΑΡΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στον οποίο η κα Σιδέρη (στενή συνεργάτης του κου Σαμαρά) προσπαθώντας εχθές να μου απαντήσει για τις θέσεις Σαμαρά στο Μακεδονικό, εκφέρει θέσεις ΣΥΡΙΖικότερες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συγκεκριμένη δημοσίευση παρενέβη για να διασώσει την κυρία Σιδέρη και το κύρος της «πατριωτικής τάσης» της ΝΔ, ο «Εθνικισταράς» υπεύθυνος του blog EGERSIS. Ο εν λόγω «υπερπατριώτης» δεν ενοχλήθηκε από τις θέσεις των νεοδημοκρατών για το Μακεδονικό αλλά από το γεγονός (που ξαφνικά εχθές ανακάλυψε), πως εδώ και πέντε μήνες είμαι μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του κου Καρατζαφέρη στη Βουλή:

«ΖΑΛΕΥΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
- hot lain Αραβαντινού προς Καρατζαφέρη:Bάλε τους ''εθνικιστές'' να χτυπάνε τη Σιδέρη, μας ενοχλεί...
- Καρατζαφέρης:Ότι πεις Ντόρα μου, κάποιον θα βρώ
- hot lain Αραβαντινού προς Καρατζαφέρη:Βάλε τον Παναγιωτακόπουλο καλύτερα,τζάμπα τον έβαλες ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;
- Καρατζαφέρης:Σαίνι είσαι Ντόρα μου.»

Ξεκίνησε λοιπόν από εχθές στα διάφορα μπλόγκ της «πατριωτικής τάσης της ΝΔ» και των πέριξ της, μία εκστρατεία αποπροσανατολισμού από το θέμα, μέσω μίας προσωπικής επίθεσης προς το πρόσωπο μου, επειδή στον παραπάνω διάλογο αποκαλύφθηκαν ουσιαστικά οι αντεθνικές θέσεις της ΝΔ στο Μακεδονικό.

Η επίθεση επικεντρώνεται στο ότι εδώ και 5 μήνες εργάζομαι στο γραφείο του προέδρου του ΛΑΟΣ στην βουλή ως μετακλητός (και όχι μόνιμος όπως θέλουν να εμφανίσουν) υπάλληλος. Αυτό δε το γεγονός εμφανίζεται ως «είδηση ΒΟΜΒΑ», λες και τώρα μαθαίνουν τα παπαγαλάκια της ΝΔ πως στα γραφεία των κομμάτων στην Βουλή εργάζονται κομματικά στελέχη.

Όταν η προσωπική εμπάθεια, είναι το κύριο εργαλείο της πολιτικής κρίσης κάποιου, είναι προφανές πως δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο διάλογος μου με την κα Σιδέρη δεν είναι αντιπαράθεση προσωπική αλλά πολιτική.
Με την κυρία Σιδέρη σαφώς δεν έχω κάτι προσωπικό. Ισα – ίσα τον τελευταίο καιρό έχουμε βρεθεί στον δρόμο σε κοινούς αγώνες, πράγμα που με κάνει να την βάζω προσωπικά βαθμίδες παραπάνω από κάποιους άλλους μέσα στο κόμμα της.

Θα περίμενα όμως γι αυτούς τους λόγους να έχει άλλη θέση για το Μακεδονικό και όχι να υπερασπίζεται την «ρόζ γραμμή» Παπανδρέου – Καραμανλή – Μπακογιάννη – Σαμαρά, με επιχειρήματα μάλιστα τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένες θέσεις της λοιπόν στο Μακεδονικό σαφώς και με ενοχλούν. Σαφώς επίσης δημιουργούν το ερώτημα:
-Αν η Σιδέρη έχει τέτοιες θέσεις, οι άλλοι μέσα στην ΝΔ τι θέσεις θα έχουνε;

Για τις θέσεις λοιπόν αυτές δεν έχετε να πείτε τίποτα κύριοι «υπερπατριώτες»; Γιατί αυτή η απόλυτη σιωπή;


Τώρα σε ότι αφορά στην τιμή που μου έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να μου εμπιστευθεί την εν λόγο θέση στο γραφείο του, δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς πρέπει να απολογηθώ, αφού αποτελεί μία καθ’ όλα σύννομη διαδικασία. Όσοι ερμηνεύουν τις πολιτικές μου θέσεις ως προϊόν πρόσληψης, μάλλον εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Αγωνίζομαι ακατάπαυστα για τις Πατριωτικές ιδέες από μαθητής 13 ετών. Δεν περίμενα στα 32 μου να προσληφθώ για να αποκτήσω τις θέσεις που έχω και να τις υπερασπίζομαι με κάθε κόστος. Ακόμα κι όταν αυτό το κόστος προέρχεται από πισώπλατες μαχαιριές πρώην «συναγωνιστών».

Γιάννης Παναγιωτακόπουλος