Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ


Σήμερα στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν», είχαμε τηλεφωνική παρέμβαση του Νίκου Κουνταρδά μέσα από την ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Ο Νίκος επέλεξε μετά το ραδιόφωνο LIFE της ιδιαίτερης πατρίδος του, της Ξάνθης, να μιλήσει στους «Αδελφούς Λούμπεν» και στο Ράδιο Άστυ.

Ο Νίκος Κουνταρδάς, παραδόθηκε πριν έξι μήνες στις αρχές για την συμμετοχή του σε αναρχικές τρομοκρατικές ενέργειες, καταγγέλλοντας παράλληλα την καθοδήγηση του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και της Τουρκίας. Έκτοτε αγνοούν την ύπαρξη του όλες αυτές οι ΜΚΟ «υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και οι αναρχικές ομάδες που είχαν γεμίσει τα πάντα με το σύνθημα «λευτεριά στον Κουνταρδά».

Ο Νίκος μας μίλησε για την διαδρομή του μέσα στον χώρο των «αναρχικών» και τις υπόγειες διαδρομές που πρωτοεντόπισε στην Θράκη, μεταξύ τουρκικού προξενείου, ΜΙΤ, και «αντιεξουσιαστών». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή προς αλήθειες που κάποιοι προσπαθούν να κρατούν κρυφές.

-Νίκος Κουνταρδάς: «Με έχουν στοχοποιήσει γιατί είχα το θάρρος να πώ αλήθειες που πολλοί έχουν δεί αλλά έχουν σιωπήσει. Δεν με ενδιαφέρουν οι ψευτουπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ξαναανακάλυψαν την σιωπή. Ξέρω πως πίσω από τις καταδίκες μου θα βρίσκεται το κράτος του Ισραήλ, που θίγεται από τις αλήθειες που αποκαλύπτω. Όμως πρέπει ο καθένας μας να πάρει θέση στην μάχη που έρχεται. Είδα το πρωί τον Καρατζαφέρη να λέει κάτι που πρέπει να μας γίνει συνείδηση: «πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι θέλουμε να αναγεννηθούν, ή οι πεθαμένοι ή οι ζωντανοί». Ακριβώς αυτό. Πρέπει να πάρουμε θέση με ποιους είμαστε. Εγω επιλέγω τους ζωντανούς. Αυτούς που ζούν την αλήθεια. Την αλήθεια του Θεού. Μέσα σε αυτή την αλήθεια είναι το Έθνος. Είναι η δύναμη που ρέει μέσα στις φλέβες μας. Το αρχέγονο εγώ μας. Αυτό που έχει επιλέξει η εξουσία να πολεμήσει.»

-Γιάννης Παναγιωτακόπουλος: «Μου είχες πεί Νίκο κάτι που μου άρεσε. Πως σε βοήθησε ο Ιησούς να βρείς τον δρόμο προς την αλήθεια γιατί κι αυτός ήταν ένας εξεγερμένος»

-Νίκος Κουνταρδάς: «Ναι Γιάννη, κι ο Ιησούς ήταν ένας εξεγερμένος. Ήρθε τότε μόνος να φέρει την αλήθεια του. Την αλήθεια του θεού. Μόνος, δεν την προσφέρει απλά, μας καλεί να πάμε σε αυτή. Αυτό έκανα κι εγώ. Ελεύθερος μέσα σε αυτή την αλήθεια θα μιλήσω για τις αλήθειες που έζησα στο μεδούλι περνώντας από πολλούς χώρους. Αλήθειες που έμειναν στην σιωπή παρ’ ότι πολλοί τις ξέρουν. Διάβασα κάπου πως αυτός που θα ανεβάσει πρώτος στα χείλη του το μυστικό για το οποίο σιώπησαν πολλοί, είναι σαν ένα αστέρι που κλέβει από τον ουρανό ο Θεός για να φέρει στην Γή»

- Γιάννης Παναγιωτακόπουλος: «Να ξέρεις Νίκο πως η πραγματική εξουσία θα σε κυνηγήσει όσο μπορεί. Όπως κυνηγάει τον Δημήτρη τον Παπαγεωργίου και όσους σηκώνουν το ανάστημά τους υπερασπιζόμενοι την αλήθεια. Εμείς έχουμε ζήσει στο πετσί μας τις διώξεις του συστήματος, τόσο μέσω του μακριού χεριού του που είναι οι ομάδες καταστολής, οι εντός πολλών εισαγωγικών «αντιεξουσιαστές» όσο και μέσω του επίσημου Κράτους».

- Νίκος Κουνταρδάς: «Δυστυχώς είναι πολλά τα εισαγωγικά για όλες αυτές τις ομάδες. Και πολλές οι υπόγειες διαδρομές με την εξουσία. Εγώ δεν πρόκειται να τους φοβηθώ. Τους ξέρω καλά. Με νοιάζει να σώσουμε την νέα γενιά. Τους πιτσιρικάδες που δεν ξέρουν, που εξεγείρονται δίκαια και που μπλέκουν σε αυτά τα δίχτυα. Θα έχουμε πολλά να δούμε μπροστά μας. Όμως θα πάρουμε θέση. Με τους ζωντανούς όπως είπε ο Καρατζαφέρης. Με την αρχέγονη δύναμη που έχουμε μέσα μας και όσο κι αν προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να την σβήσουν.
Έχω σχεδόν έτοιμο ένα βιβλίο στο οποίο λέω πολλά. Μιλάω για τις δικές μου αλήθειες, για την προσωπική μου διαδρομή, για τον Χριστό, για αυτά που πρέπει να υπερασπιστούμε απέναντι στο σκοτάδι που θέλουν να μας επιβάλουν. Την Παρασκευή 12/03 θα βγώ στις 11:30 στην εκπομπή σας να μιλήσω αναλυτικά γι αυτό και να παρουσιάσω κομμάτια του.
Ευχαριστώ όλους όσους έχετε σταθεί δίπλα στις αλήθειες μου. Είμαι αλληλέγγυος στον Δημήτρη τον Παπαγεωργίου και ευχαριστώ πολύ και το περιοδικό «Απόδραση» που σε αυτό το τεύχος αναφέρθηκε σε εμένα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Την Παρασκευή θα είμαι στο τηλεφωνικό μας ραντεβού στους «Αδελφούς Λούμπεν» κι όσοι δεν φοβούνται να ακούσουν αλήθειες ας συντονιστούν».

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ «ΑΔΕΛΦΩΝ ΛΟΥΜΠΕΝ», ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ 90,6. (10 – 12π.μ.) ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ.