Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

«Καταφύγιο τουριστικών σκαφών» ο … Μαραθώνας


Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η καταστροφή ενός χώρου με τεράστια αρχαιολογική και ιστορική σημασία όπως ο Μαραθώνας θα ήταν κάτι που θα επέσυρε την οργή όχι μόνο των κατοίκων κατά αυτών που την επιχειρούν αλλά και τον κολασμό από το ίδιο το κράτος. Στην Ελλαδίτσα μας όμως, όπως ξέρουμε, σαφώς έχει μεγαλύτερη σημασία το σπίτι π.χ. του Ζύλ Ντασσέν, παρά ο Τύμβος του Μαραθώνα, καθώς η πάσης μορφής εξουσία στην χώρα μας στρέφεται κατά οτιδήποτε είναι εθνικού.
Ακόμη και όταν αυτό είναι ένας αρχαιολογικός χώρος. Έτσι λοιπόν στον Δήμα Μαραθώνα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μία πολυτελή μαρίνα για τουριστικά σκάφη. 80 περίπου στρέμματα θαλάσσια περιοχής, θα θυσιαστούν προκειμένου να χτιστεί ουσιαστικά ένα μικρό θαλάσσιο νησί – προβλήτα, για να μπορούν οι κύριοι με τα κότερα να αράζουν τα σκάφη τους. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή αυτό το έργο, θα αναδείξει τον ιστορικό τόπο αλλά και θα προσφέρει οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή.
Σε αυτό όμως από ότι φαίνεται διαφωνούν οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτού το έργο θα καταστρέψει την θάλασσα τους, και θα διώξει τόσο τους παραθεριστές όσο και μόνιμους κατοίκους. Από ότι φαίνεται οι κάτοικοι του Μαραθώνα, που …. κάηκαν από τους Ολυμπιακούς του 2004 και την καταστροφή που αυτοί έφεραν στην περιοχή τους, έμαθαν να είναι πολύ προσεκτικοί, με τα «μεγάλα έργα» που θα αναβαθμίσουν την περιοχή τους.



Κάθε Σάββατο και Κυριακή