Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Success Story: Μόνο το 5% των κονδυλίων για την ανεργία θα έρθει στην Ελλάδα

Απο επιτυχία σε επιτυχία πηγαίνει ο πρωθυπουργός μας που εχθές βρέθηκε στην διάσκεψη κορυφής για την ανεργία στην Ε.Ε. Παρά τις εξαγγελίες για επίτευξη αύξησης των προβλεπόμενων για την Ελλάδα κονδυλίων που θα δωθούν στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα αντιμετώπισης της νεανικής ανεργίας, ο Σαμαράς κατάφερε να πάρουμε το... 5% του συνολικού ποσού! Δηλαδή ότι εξ' αρχής προβλεπόταν. Η χώρα με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ε.Ε., που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, θα λάβει το 5% των κονδιλίων αντιμετώπισης της ανεργίας. Success story!!!

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ: Σε 160,24 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το καταρχήν ποσό που αντιστοιχεί για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα το 2014 και το 2015, από τα κονδύλια της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 Τα συνολικά κονδύλια από την εν λόγω Πρωτοβουλία ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ και θα διατεθούν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και μαθητείας σε ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25%. Όλες οι ελληνικές περιφέρειες, πλην των Ιονίων Νησιών, είναι επιλέξιμες για να λάβουν χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :