Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Σήκωσαν Γερμανικές σημαίες στην Βιάννο - Παρ' ολίγον σύρραξη

Μάλλον αντιλαμβανόμενοι οτι η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία, κάποιοι Γερμανοί θεώρησαν καλό να επιδείξουν την κυριαρχία τους... Ξέχασαν οτι δυστυχώς προς το παρόν υπάρχουν ακόμα Έλληνες στην περιοχή. Και από αυτούς που θυμούνται... (Υπενθυμίζουμε στην Βιάννο είχαν εκτελεστεί από τους Γερμανούς 400 κάτοικοι, σε εκδίκηση για την οργανωμένη αντίσταση κατά την κατοχή).
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ:

Γερμανοί αγόρασαν σπίτια στο Δήμο Βιάννου της Κρήτης και ύψωσαν τη γερμανική σημαία προκαλώντας αντιδράσεις και παρ’ ολίγο «πόλεμο». Με παρέμβαση του Δήμου «κατέβηκαν» οι σημαίες και αποφευχθήκαν οι μπαλωθιές.

Όπως μετέδωσε το κρητικό “Ράδιο Κρήτη” και η Ελένη Βασιλάκη, πρόκειται για Γερμανούς, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή και ουσιαστικά έχουν “καταλάβει” τον οικισμό της Φασκομηλιάς, επιχειρώντας να τον μετατρέψουν σε “γερμανικό έδαφος”.


Πολλοί από αυτούς είναι απόγονοι Γερμανών αλεξιπτωτιστών οι οποίοι είχαν πολεμήσει την Κρήτη το 1941 και πληροφορήθηακν για τις ομορφιές του ελληνικού νησιού από τους τότε κατακτητές και την “είδαν” νέοι κατακτητές!

Η εικόνα με τα μπαλκόνια σημαιοστολισμένα ακόμα και στην είσοδο του οικισμού, δεν πέρασε απαρατήρητη και οι κάτοικοι του Δήμου ξεσηκώθηκαν.

Σήμερα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Μετά τον θόρυβο όμως που προκλήθηκε και την διάσταση που πήρε το θέμα μέσα οι σημαίες είχαν κατέβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :