Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Τρόικα: «Μη λέτε ότι δε θα πάρετε μέτρα, γιατί θα τα πάρετε»

Με ύφος χιλιών καρδιναλίων εμφανίστηκε την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών η τριάδα των απεσταλμένων της Τρόικας.
Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ έδειξαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων έξω από το υπουργείο, ιδιαίτερα μετά το περιστατικό με τη ρίψη κερμάτων σε βάρος τους.
Αφού συζήτησαν ιδιαιτέρως με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για 15 λεπτά προσήλθαν στην αίθουσα των συζήτησεων, όπου τους περίμεναν περίπου 40 στελέχη της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης.
Εκεί, όπως αναφέρει το Βήμα, ο Πώλ Τόμσεν πήρε το λόγο και επέκρινε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την στάση τους τονίζοντας προκλητικά: «Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα,γιατί απλά θα τα πάρετε». Αυτό ειχε σαν αποτέλεσμα να ηλεκτρισθεί η ατμόσφαιρα, καθώς οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν στις παρατηρήσεις του τροϊκανού.

Για να δούμε τελικά ποιος θα βγει αληθινός... Το επιχείρημα “δεν θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, γιατί δεν θα πάρουμε την δόση μας, θα πτωχεύσει η Ελλάδα, ο κόσμος θα αρχίσει να σκοτώνεται στους δρόμους” και μπλα – μπλα – μπλα, είναι πάντα ενεργό. (Σημ. Το γνωστό επιχείρημα αρνείται να επικαιροποιηθεί, διατηρώντας ακόμα ως δεδομένο το οτι οι Έλληνες δεν έχουν πτωχεύσει, ούτε σκοτώνονται στους δρόμους...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :