Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Οι μεγαλοκατασκευαστές ανέλαβαν τo χτίσιμο του Τεμένους σε... 8 μήνες

Μιά κοινοπραξία των κρατικοδίαιτων μεγαλοκατασκευαστών που στηρίζουν την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε. (παλιά έκφραση, ορφανή, λόγω αποκλήρωσης από τον μπαμπά της), ανέλαβε να χτίσει το τέμενος στην Αθήνα (που δεν αναλάμβανε κανείς), ξεβαλτώνοντας την υπόθεση που θέλει να πιστωθεί ο Σαμαράς ως έργο των ημερών του. Θέλουν μάλιστα σε ένα 8μηνο από τώρα να έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια των κατοίκων του Βοτανικού, που καλούνται να αποφασίσουν πως θα κινηθούν, προκειμένου να μην χάσουν την γειτονιά τους... Αυτό το έργο, μπορεί να μείνει “μακέτο”... 

Δεκτή έκανε η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου υποδομών την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών που αποτελείται από την J&P Αβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.


Στελέχη του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η ανέγερση του τεμένους να καθυστερήσει, δεδομένου ότι κάτοικοι του Βοτανικού έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί το έργο.

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στα τέλη Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :