Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Νέες περιπέτειες για το μέλος της "εγκληματικής οργάνωσης" ΝΔ και πρώην δήμαρχο της Ζακύνθου

Νέες περιπέτειες για το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ΝΔ και πρώην δήμαρχο της Ζακύνθου, Ακης Τσαγκαρόπουλο, που μαζί με τρία ακόμη άτομα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εμπρησμού των γραφείων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου με σκοπό την καταστροφή των ενοχοποιητικών εγγράφων-αποδεικτικών στοιχείων για οικονομικό σκάνδαλο είσπραξης δανείων που χρεώνονταν στον δήμο. 
Στις 20 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Εφετείο Πατρών η υπόθεση με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ζακυνθίων τις οποίες η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει ως πλαστογραφημένες.

Πρόκειται για καταγγελίες της περιόδου 2006 – 2007, με κατηγορούμενο τον τότε δήμαρχο Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρώην δήμαρχος αφορούν την έκδοση πλαστογραφημένης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη δανείου του δήμου, από ιδιωτική τράπεζα, ύψους 9,6 εκατ. ευρώ το 2006.


Την υπόθεση έφεραν στη δικαιοσύνη στελέχη της τότε αντιπολίτευσης του δήμου με μηνυτήρια αναφορά το καλοκαίρι του 2007. Κατέθεσαν δύο διαφορετικά πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, όπου στο μεν πρώτο γινόταν λόγος για αναβολή της συζήτησης, ενώ στο δεύτερο, με την ίδια ημερομηνία, γινόταν λόγος για τη λήψη απόφασης υπέρ της δανειοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :