Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η μοναξιά του καλλιτέχνη…



Χωρίς μαζική συμμετοχή τα καθιερωμένα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου. Η αστυνομία για άλλη μία φορά μη μπορώντας να κατανοήσει το βαθύ νόημα της τέχνης των καλλιτεχνών του δρόμου , εξεδίωξε φοιτητές της Καλών Τεχνών που προσπαθούσαν να δώσουν μία διαφορετική γλυπτική άποψη στα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να εισπράξουν την οργή των νεαρών που αναγκάστηκαν να διακόψουν την προσπάθειά τους στη μέση.

Στη συνέχεια είχαμε αθλητικέςεπιδείξεις στο άθλημα «πετώ και τρέχω». Αρχικά την επίδειξη άνοιξε η εφηβική ομάδα, αποτελούμενη από μαθητές που αγωνίστηκαν με νεράντζια και πέτρες, υπό την επίβλεψη των Αριστερών καθηγητών τους. Ακολούθησαν τα αντρικά τμήματα που αγωνίστηκαν με μολότοφ και αντικειμενικό στόχο τα φιλάκια των Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ο στόχος της πυρπόλησης των φυλακίων δεν επετεύχθη, αλλά η προσπάθεια ήταν αρκετή για να προσφέρει το καθιερωμένο θέαμα της επετείου.

Αργά το απόγευμα είχαμε επανάληψη των επιδείξεων στην πλατεία Συντάγματος ενώ αυτή την στιγμή η ολιγομελής ομάδα καλλιτεχνών μαζί με τους αστυνομικούς κομπάρσους, συνεχίζει τις επιδείξεις στην περιοχή των Εξαρχείων…


Δεν υπάρχουν σχόλια :