Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Παραμένει προφυλακισμένος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου


Απερρίφθη η αίτηση αποφυλακίσεως εν όψει νομοσχεδίου για την ιθαγένεια


Μετά την παρέλευση ενός περίπου μηνός από την 1η Φεβρουαρίου, όταν είχε κατατεθεί και η σχετική αίτηση αποφυλακίσεως, ο εισαγγελέας κ. Βούλγαρης και ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση της προφυλακίσεως του αρχισυντάκτη του «ΕΚ»,και συμπαραγωγου της εκπομπής "Αδελφοί Λούμπεν", Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Τα προμηνύματα για την απόφαση αυτή δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την σύλληψη διαμαρτυρομένων κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, μαζί με την περιφερειάρχη της ΝΔ Χριστίνα Σιδέρη και τον εκδότη του «Στόχου» Σάββα Χατζηπαρασκευά, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται. Το λέμε αυτό, διότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι εισηγήσεις των δύο δικαστικών λειτουργών βασίζονταν σε νομικά κριτήρια, πολλώ δε μάλλον όταν ο κ. Ζαγοριανός είναι όμηρος της εμπλοκής του στο σκάνδαλο SIEMENS και της παραπομπής του στην Επιτροπή της βουλής που διερευνά το ζήτημα.
Εν όψει και της ψηφίσεως του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. έχουν συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να αποτρέψουν ή τουλάχιστον να περιορίσουν τις μεγάλες αντιδράσεις που αναμένεται να προκύψουν. Είναι δε περισσότερο από οφθαλμοφανές, ότι στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αφενός να φοβίσουν τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να διοργανώσει ένα συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου, κάτι που αν τελικά συμβεί αναμένεται να ξεπεράσει σε προσέλευση ακόμη και τις λαοσυνάξεις του Χριστόδουλου προ δεκαετίας για τις ταυτότητες. Αφετέρου, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. επιθυμεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι ανά πάσα στιγμή και χωρίς κανέναν λόγο μπορούν να βρεθούν πίσω απ' τα σίδερα.
Η χρονοτριβή του κ. Ζαγοριανού, ο οποίος είχε λάβει την απορριπτική εισήγηση του κ. Βούλγαρη εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως εξάντληση κάθε χρονικού περιθωρίου παραμονής του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην φυλακή, καθώς μόνο με την έκδοση και της δικής του εισηγήσεως μπορεί να κατατεθεί νέα αίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :